چرا سرگیجه می گیریم؟ علت سرگیجه های دائمی چیست؟
سرگیجه یا عدم تعادل از شکایات شایع بیماران مراجعه کننده به متخصصین مغز و اعصاب می باشد. در حدود ۲۵% افراد تاکنون یک بار آن را تجربه کرده اند.
در اغلب مواقع بیمار همراه با سرگیجه دچار علائمی از جمله ناتوانی در حفظ تعادل بدن، تهوع و استفراغ، احساس صدای وزوز در گوش میشود. سایر علایم عبارتند از
احساس درد در گوش
علت بروز سرگیجه
یکی از متداول ترین دلایل سرگیجه یا ناتوانی در حفظ تعادل بدن، اختلال در سیستم تعادل گوش میانی(vestibular) و مراکز مغزی مرتبط با آن هستند.
این مناطق در قسمت های ساقه مغز و همچنین مخچه هستند.
موارد مختلفی باعث ایجاد سرگیجه محیطی در انسان می شود که از علل رایج آن می توان به :
سرگیجه وضعیتی خوش خیم (BPV)
نوریت وستیبولار(بیماری التهاب و تحریک عصب ارتباطی گوش و مغز)
بیماری منیر (Meniere)
عفونت هرپسی ( نوعی از عفونت های ویروسی)
اثرات مصرف دارو
عفونت های گوش اشاره کرد.
سایر علل مهم سرگیجه
بیماری ام اس
تومور در مغز
سکته مغزی
تشخیص سرگیجه
برای تشخیص این بیماری و عامل ایجاد کننده آن تست ها و آزمایشات پزشکی مختلفی با نظر متخصص مغز و اعصاب باید صورت گیرد؛ تا دلیل اصلی بیماری کشف و درمان آن به روش درست انجام گیرد.
معاینه اولیه گوش و اطمینان از صحت این عضو بدن و همچنین انجام آزمایشات جهت کشف عفونت در گوش میانی از اولین گام ها در تشخیص بیماری است.
از نشانه هایی که معمولا یک متخصص بیماری های مغز و اعصاب در نظر می گیرد بروز اختلالات شنوایی در افرادی است که سرگیجه دائمی دارند.
از مراحل تشخیص تکمیلی بررسی سیستم مغز و اعصاب و انجام آزمایشات و تست های مرتبط ماننداستفاده از آزمون های تشخیصی مثل ام آر آی مغزی و تست شنوایی سنجی و ویدئونیستاگموگرافی است.
ویدئونیستاگموگرافی ابزاری تشخیصی در بررسی سرگیجه و عدم تعادل می باشد.این تست به وسیله یک عینک ویژه روی صورت فرد انجام می شود.این عینک دارای اشعه مادون قرمز می باشد.ای بازار در افراد بالای پنج سال قابل انجام می باشد.
همچنین از ام آر آی مغز و شنوایی سنجی جهت بررسی های تکمیلی می توان بهره برد.