مراقبت از بیمار آلزایمر میتواند چالشهایی برای مراقبان به همراه داشته باشد. این مقاله راه های عملی برای بهبود شرایط مراقبین را ارائه میدهد.
راهکارهایی برای کمک به فرد مراقبت کننده شامل پیشنهاداتی است که می تواند در مسیر دمانس و بیماری آلزایمر از شدت فشارهای عصبی بکاهد. در اینجا هشت راهکار جهت مراقبین ارائه میشود:
۱- بیشتر به چه چیز بها میدهید؟
این که چه چیزی اولویت شماست، مهم است.قدم زدن با فردی که از او مراقبت می کنید یا اختصاص زمانی به خود و یا یک خانه مرتب؟؟ شما به خوبی می دانید که در چه زمانی برای شما چه چیز مهم تر است.
باید حد و مرزی برای انجام کارها در یک روز برای خود داشته باشید.
۲-کسب آگاهی در زمینه بیماری
درباره بیماری آلزایمر اطلاعات کسب کنید. چگونگی مراقبت از فرد مبتلا را بیاموزید و این اطلاعات را در اختیار سایر افراد خانواده برای خود بگذارید نیز قرار دهید.
تنهایی نمی توانید همه کارها را انجام دهید. پس از دیگران و اعضای خانواده خود کمک بگیرید. آشنایی هر چه بیشتر با دمانس و بیماری آلزایمر و روشهای صحیح مراقبت باعث می شود؛ که آمادگی لازم را برای تحمل مسیر این بیماری پیدا کنید.
شما باید بدانید که بیش از یک حد معین نمی توانید کار انجام دهید. درباره میزان توانایی خود آگاه باشید.
۳-احساسات خود را بپذیرید
احساسات خود را با دیگران در میان بگذارید. این فرد می تواند دوست نزدیک یا یکی از اعضاء خانواده شما باشد.
پیشنهاد میشود در گروههای حمایتی انجمن آلزایمر ایران شرکت کنید. در این گروهها احساسات خود را با افرادی که شرایط مشابه شما دارند به اشتراک بگذارید.
۴-نکات مثبت را جستجو کنید
نگرش شما شما می تواند بر احساسات شما اثر مثبتی داشته باشد. سعی کنید که نکات مثبت را ببینید. توجه کنید که فرد مبتلا هنوز چه توانایی هایی دارد. شما هنوز میتوانید اوقات خوب و با ارزشی را در کنار هم سپری کنید. در این مسیر احتمالا احساسات متفاوتی را تجربه خواهید کرد.
۵-واقع بینانه به بیماری بنگرید
ممکن است در یک روز احساس رضایت گناه ،خوشحالی ،افسردگی، خجالت، ترس و خشم، یا ناامیدی به سراغ شما آید. با وجود اینکه این احساسات می تواند گیج کننده و غیر قابل کنترل باشد، از خود مراقبت کنید.
سلامتی شما بسیار اهمیت دارد هرگز آن را نادیده نگیرید. خوب غذا بخورید .سعی کنید بطور منظم ورزش کنید.
نکته مهم درک واقع بینانه بیماری و اثرات ناشی از آن بر روی فرد می باشد. راه هایی پیدا کنید که خود را آرام نمائید.
بدانید معنی احساسات منفی این نیست که شما فرد مناسبی برای مراقبت نیستید، زیرا با پیشرفت بیماری مراقبت به مراتب سخت تر میشود. به اندازه کافی استراحت نمائید. به طور منظم به تدریج وضعیت فردی که از او مراقبت میکنید را بررسی کنید.
جهت بررسی وضعیت جسمی و روحی خود به پزشک مراجعه کنید. شما انسان هستید و توانایی های شماتحلیل می رود. قبول واقعیت و وفق دادن خود به وضعیت جدید فرد مبتلا، مسیر بیماری را آسانتر خواهد کرد.
۶-نسبت به خود واقع بینانه عمل کنید
مراقبت از یک فرد مبتلا به بیماری آلزایمر به زمان و انرژی زیادی نیاز دارد. این در حالی است که توان شما محدود است. فشارهای عصبی را کنترل کنید تا بتوانید مراقب خوبی باشید.
احساسات خود را با دیگران در میان بگذارید.
شما به تعطیلات منظم احتیاج دارید. نگذارید فرسوده شوید و بعد برنامه ریزی کنید. برای علایق خود وقت بگذارید. این فعالیتها باعث میشوند که شما نیروی کافی پیدا کنید و از عهده مراقبت از فرد مبتلا به آلزایمر بربیایید.
۷-کمک بگیرید
شما احتیاج دارید تا افکار و احساسات خود را با دیگران در میان بگذارید تا احساس آرامش کنید. می توانید از یک شخص حرفه ای مشاوره بگیرید.
در گروه های آموزش مراقبین انجمن آلزایمر ایران جهت آشنایی با نحوه صحیح مراقبت شرکت کنید.
همچنین توصیه میشود فعالیت های اجتماعی داشته باشید. بازدید از موزه های مختلف را در برنامه زندگی خود قرار دهید. در دوره های خلاقانه مثل هنر درمانی (سفالگری، نقاشی، مجسمه سازی ) دوره های یوگای علمی و ذهن آگاهی شرکت کنید.
۸-برنامه ریزی برای آینده
برنامه ریزی برای آینده میتواند فشارهای عصبی را کم کند.وقتی فرد مبتلا به بیماری آلزایمر از وضعیت شناختی و جسمانی خوبی برخوردار است مروری بر وضع مالی او داشته باشید. سپس طبق آن برنامه ریزی کنید. مسائل مربوط به وضعیت سلامتی و مراقبتی آینده فرد مبتلا باید مد نظر باشد و تصمیمات لازم اتخاذ شود. همچنین چنانچه شما نتوانستید به مراقبت خود ادامه دهید باید برنامه دیگری در دست داشته باشید تا در صورت نیاز طبق آن عمل کنید.