تغذیه در پارکینسون

بیماری پارکینسون یک اختلال عصبی پیشرونده است که سلول‌ های عصبی (نورون‌ها) را در مغز تحت تأثیر قرار می‌ دهد. این بیماری منجر به لرزش، مشکلات کنترل عضلات و زوال عقل می‌ شود. هیچ درمانی برای پارکینسون وجود ندارد، اما درمان‌ هایی برای کمک به مدیریت و کند کردن بدتر شدن علائم وجود دارد. در این مقاله بعد از توضیح کوتاهی درباره بیماری میخواهیم به مبحث تغذیه در پارکینسون بپردازیم.

تغییرات سبک زندگی مانند خوب غذا خوردن، ورزش کردن و کاهش استرس نیز می‌ تواند به بیماری پارکینسون کمک کند. پس تغذیه در پارکینسون نقش کلیدی دارد.

رژیم غذایی چگونه می‌ تواند به بیماری پارکینسون کمک کند؟

فرآیند بیماری که منجر به پارکینسون می‌ شود، تا یک دهه قبل از ظهور علائم آغاز می‌ شود قطعا اهمیت دادن به عوامل سبک زندگی مانند رژیم غذایی ممکن است در به تاخیر انداختن شروع علائم و کند کردن پیشرفت بیماری کمک کنند.

به تازگی علاقه به بررسی ارتباط بین میکرو بیوم روده و شرایطی مانند بیماری پارکینسون افزایش یافته است. میکرو بیوم روده شما شامل تمام موجودات میکروسکوپی در دستگاه گوارش است. برخی تحقیقات نشان می‌ دهند که آنچه می‌ خورید بر سلامت مغز شما تأثیر می‌ گذارد و رژیم غذایی حتی ممکن است در پیشگیری از بیماری پارکینسون نقش داشته باشد.

رژیم غذایی سالم

یک رژیم غذایی سالم برای قلب، برای سلامت مغز نیز مفید است. این به این دلیل است که یک رژیم غذایی سالم برای قلب، برای سلامت عروق خونی مفید است و این شامل عروق خونی مغز شما نیز می‌ شود.

بیماری پارکینسون یک وضعیت التهابی مغز است. ما در حال دریافتن این هستیم که التهاب در مغز و بدن ارتباط زیادی با میکروبیوم روده دارد.

پرو بیو تیک ها

غذاهای پروبیوتیک برای حمایت بیشتر از میکروبیوم خود، اولیویرا پیشنهاد می‌کند غذاهای پروبیوتیک مصرف کنید که حاوی میکروب‌هایی هستند که برای سلامت روده مفید هستند. غذاهای پروبیوتیک سالم عبارتند از:

کفیر

کیمچی

ساورکرات

نان خمیر ترش

ماست

چه غذاهایی در پارکینسون نخوریم؟

چربی اشباع شده رژیم غذایی کم چربی اشباع شده برای سلامت رگ های خونی بهتر است. زیرا چربی اشباع شده می تواند باعث التهاب در رگ های خونی شود.

غذاهای فوق فرآوری شده و کم مغذی غذاهای فوق فرآوری شده با لیست مواد تشکیل دهنده طولانی، مواد مصنوعی، چربی های ناسالم، قندهای افزوده شده و مواد نگهدارنده، تغذیه کمی دارند. و آنها می توانند بر میکرو بیوم شما تأثیر منفی بگذارند.

مصرف بیش از حد الکل

ارتباط احتمالی مصرف غذاهای فوق فرآوری با بیماری پارکینسون.

 اول روشن کنیم که منظور از غذای فوق فرآوری چیست؟ فکر میکنم اکثر شما میدانید که غذاهای فوق فرآوری شده چه هستند؟

نمونه های رایج از غذاهای فوق فرآوری (ultraprocessed) عبارتند از : فست فود و غذاهای آماده بسته‌ بندی شده، نوشیدنی های صنعتی، چیپس، سیب‌ زمینی، کیک بسته‌ بندی شده، هات داگ و سس ها مثل سس گوجه فرنگی

 ویژگی غذاهای فوق فرآوری این است که تحت فرآیندهای صنعتی متعدد قرار گرفته اند. از غذاهای کامل ، مواد غذایی استخراج و خالص سازی می شوند مثلا نشاسته از گندم گرفته شده فیبر آن حذف می شود.

این غذاها معمولا نسبت به غذای کامل و اولیه، حاوی درصد نشاسته یا چربی یا قند و نمک فراوان تری هستند. در واقع غذای کامل به چیزی تبدیل می شود که شباهت چندانی با آن ندارد. همچنین، این غذا ها حاوی طیف وسیعی از مواد افزودنی مانند رنگ‌ ها، امولسیفایر ها، طعم‌دهنده‌ ها و پایدار کننده‌ ها هستند تا آن‌ ها را خوش‌ طعم‌ تر و جذاب‌ تر کرده ماندگاری آنها را بالاتر ببرند.

البته توجه داشته باشید که گاه غذای به ظاهر کامل هم به دلیل افزودنی ها و نگهدارنده ها وارد دسته بندی فوق فرآوری شود مثل بعضی نانهای بسته بندی شده.

تشدید علایم پارکینسون

  غذاهای فوق فرآوری خطر ابتلای فرد به علایم غیر حرکتی بیماری پارکینسون را افزایش می‌ دهند.

در یک مطالعه دیده شد که افرادی که حدود ۱۱ وعده (۱) از چنین غذاهایی در روز مصرف می‌ کردند، ۲.۵ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به سه یا چند علامت اولیه پارکینسون بودند. خوردن بیشتر غذاهای فوق فرآوری با افزایش خطر تقریباً تمام علائم اولیه پارکینسون به جز یبوست مرتبط بود.

 هیچ یک از شرکت کننده گان در ابتدای مطالعه دچار بیماری پارکینسون نبودند. متوسط سنی شرکت کننده گان ۴۸ سال بود و به مدت ۲۶ سال با معاینات پزشکی منظم، پرسش نامه‌ های سلامت و دفترچه‌ های غذایی از نظر علائم اولیه پارکینسون پیگیری شدند.

از جمله این علایم مشکلات خواب REM (RSBD)، یبوست، افسردگی، درد بدن، اختلال دید رنگی، خواب‌ آلودگی بیش از حد در طول روز و کاهش حس بویایی بود.

سپس آن‌ ها این افراد را براساس میزان مصرف غذاهای فوق فرآوری به پنج گروه تقسیم کردند. گروه با بالاترین میزان مصرف ( ۱۱ وعده یا بیشتر در روز ) در مقایسه با کسانی که کمترین مصرف (۳وعده یا کمتر در روز) را داشتند، ۲.۵ برابر بیشتر در معرض خطر سه یا چند علامت اولیه پارکینسون بودند. اینجا میتوان به نقش مهم تغذیه در پارکینسون پی برد.

 غذاهای فوق فرآوری معمولاً حاوی سطوح بالایی از مواد مغذی ناسالم دارند . این مواد شامل قند اضافی، سدیم و چربی‌ های اشباع شده هستند. و وجود همین مواد میتواند ارتباط آن‌ ها با پارکینسون را توضیح دهد.

مواد افزودنی غذایی نیز ممکن است به التهاب آسیب‌ زننده به مغز کمک کنند.

رژیم غذایی سالم

 خوردن یک رژیم غذایی سالم با کاهش خطر بیماری‌ های تخریب‌ کننده عصبی مرتبط است و رژیم غذایی امروز ما به طور قابل توجهی بر سلامت مغز ما در آینده تأثیر می گذارد.

یکی از این انتخاب ها کم کردن سهم غذاهای فوق فرآوری و افزایش سهم غذاهای کامل و مغذی در رژیم روزانه است. البته مطالعات بیشتری برای تأیید یافته ها ی این مطالعه مورد نیاز است.

به اشتراک گذاری مطلب

در خبرنامه عضو شوید و آخرین مطالب را دریافت کنید.

بیشتر بدانید

تغذیه در پارکینسون
پارکینسون

تغذیه در پارکینسون

بیماری پارکینسون یک اختلال عصبی پیشرونده است که سلول‌ های عصبی (نورون‌ها) را در مغز تحت تأثیر قرار می‌ دهد. این بیماری منجر به لرزش،

حمام سالمند
آلزایمر

حمام کردن بیماران آلزایمر

 مقاومت بیماران آلزایمر در برابر حمام کردن چالشی رایج است که نیاز به صبر، همدلی و راهبردهای عملی دارد. برای حمام کردن بیماران آلزایمر مراحل